Възрастна пешеходка е загинала при катастрофа във Велико Търново, предаде БНР. Произшествието е станало в района на гробищния парк.

Инцидентът е станал в района на завой до гробищата в града. Лек автомобил, идващ от село Беляковец, е блъснал жената, която е била по средата на пътното платно.

„Тя е загинала на място. След удара автомобилът се е преобърнал. Водачът е откаран в Спешна помощ за преглед. Направена му е проба за алкохол, тя е отрицателна. Предстои да му бъде взета проба за употреба на наркотични вещества. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Започнато е досъдебно производство“, поясни говорителят на ОДМВР Мариана Христова.

Жената е на видима възраст около 70 години, а водачът е 25-годишен мъж от Беляковец. По първоначална информация загиналата жена е пресичала на място без пешеходна пътека.

Тепърва ще се установява и с каква скорост се е движил автомобилът, който е блъснал пешеходката. В района на инцидента движението е затруднено, извършват се огледи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.