Новият стар шеф на Българския футболен съюз е Борислав Михайлов, решиха делегатите на извънредния конгрес на футболния съюз, съобщи Академик Свищов. 241 делегати гласуваха за него, Димитър Бербатов получи доверието на 230 делегати.
По-рано 411 от 489 явили се в зала 1 на НДК делегати на извънредния конгрес на БФС гласуваха „за“ прекратяването на мандата на президента Михайлов. 72 гласуваха „въздържал се“ и нито един „против“.
Извънредният конгрес започна днес в 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. До свикването на извънреден конгрес се стигна, след като кандидат-президентът Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка с желанието на повече от една трета от клубовете в системата на БФС, които искат провеждането на такъв конгрес. Първоначално Изпълкома на съюза отказа, но до днешния ден се стигна след решение на Софийски градски съд.
Днес от Левски и Лудогорец подкрепиха Михайлов, а ЦСКА Бербатов.
Кандидатите за президент бяха шестима – Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.
След изявленията си пред делегати обаче Захариев и Христов се отказаха от участие, а Дражев обяви, че иска името му да не бъде отписвано, но е „за промяната“, а не е толкова важно да се гласува за него. Захариев пък призова тези, които са искали да дадат вот за него, да го пренасочат към Бербатов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.