237 младежи и девойки са се обучавали в Международната награда на херцога на Единбург. Това съобщи за Актуално Свищов Здравка Ганева, координатор на наградата за свищовската гимназия в Международния ден на доброволците.

Училището е лицензиран представител на Наградата от 2015 година. Оттогава като лидери са обучени 26 учители, а като супервайзори и оценители са преминали обучение 13 учители.

Доброволческите проекти, които са осъществили свищовските ученици, са допринесли за подобряване благосъстоянието на общността – Читалище “Възраждане” в село Българско Сливово, детски градини, социални институции и др.

В АктуалноТО разказват учениците от 11 клас – Габриела Георгиева, Христина Стоянова, Моника Петкова, Михаела Караманлиева, Антон Ламбров, Божидар Бошнаков и координаторът Здравка Ганева.

Очаквайте в следващите часове пълен запис в АктуалноТО – видеоканалът на Актуално Свищов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.