23-годишната майка обиколила няколко болници и спешни кабинети в Плевен, Ловеч, Бяла Слатина и Червен бряг
Смърт на родилка и бебе потресоха Луковит. Трагедията се разиграва няколко дни след раждането и изписването на 23-годишната жена, съобщава bTV.
По случая е образувано досъдебно производство. Медицинският надзор също започва проверка.
На 26 януари Диана Иванова ражда момиченце в болницата в Бяла Слатина. Изписани са в добро състояние, но дни по-късно новороденото отказва да се храни и го откарват в спешния център в Червен бряг.
На другия ден момиченцето се влошава. Семейството отива в спешния център в Луковит, където чакат оборудвана линейка от Ловеч. Бебето обаче така и не стига до ловешката болница.
„Почива в линейката, прибираме се ние, дъщеря ми почна да я тресе и вдига температура“, разказва Недка Георгиева, баба на починалото дете и майка на родилката.
Аутопсията показва бронхиолит. След смъртта на детето още същата вечер се влошава и майката. В спешния център в Луковит ѝ поставят инжекция. След още няколко дни родилката се връща отново в болницата в Бяла Слатина.
В болницата започват спешна реанимация, стабилизират младата жена и я насочват към Плевен. Първоначалната уговорка по телефона за настаняване в частна клиника отпада заради липсата на родилно отделение там.
Придружаващият лекар опитва директен прием в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница. Жената е приета там, но по каналния ред – през спешно-приемното отделение. През нощта е извършена операция, но на сутринта издъхва.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.