Брутално престъпление стресна жителите на варненското село Синдел, предаде БНТ. 73-годишна жена е била изнасилена в двора на къщата си в късния следобед вчера. Извършителят, 23 годишен мъж от съседното село Тръстиково, е задържан.
Жената била в двора на къщата си, когато била нападната.
Пламен Лазаров, кмет на село Синдел: „Доколкото разбрах с някакъв нож я е удрял и с камък, бита е жената, в момента е в болницата“.
След гаврата потърсила помощ от съседи, които се обадили в полицията. Нападателят е разпознат по записите от камерите за видеонаблюдение в района и малко по-късно е задържан. Пред разследващите казал, че е бил на гости при сестра си в Синдел.
Комисар Андрей Ангелов – заместник-директор на ОД на МВР-Варна: „По негови думи през деня е изпил голямо количество алкохол и казва, че това е причината за извършване на престъплението“.
Задържаният няма криминално досие.
Лъчезар Лазаров, кмет на село Тръстиково: „Живее при баща си в имота, не работи никъде“.
Инцидентите в село Синдел обаче са ежедневие.
Пламен Лазаров, кмет на село Синдел: „Тука имам на наша територия 20 възрастни жени вдовици, как да им обясня да живеят спокойно и да спят спокойно“.
На нападателя са повдигнати обвинения за изнасилване и за блудство.
Невена Илиева, районен прокурор на Варна: „Прокуратурата ще бъде безкомпромисна. Не може нашите родители да бъдат подлагани на такива ужасяващи зверства и да живеят в постоянен страх, че такова нещо може да им се случи“.
Извършителят е задържан за 72 часа. За всяко от повдигнатите му обвинения законът предвижда затвор от 2 до 8 години.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.