219 абитуриенти изпращат гимназиите в града на Щастливеца, установи проверка на Актуално Свищов в учебните заведения. 13 май е последния ден, в който абсолвентите влизат в час, изпращането им в училище е до 16 май. Тържественото изпращане е на 24 май, когато за трета година младите хора на Свищов ще минат по червен килим на централния градски площад.

Средно училище „Димитър Благоев“ изпраща тази година най-много абитуриенти – 75. Те са от три паралелки, а техни класни ръководители са Даниела Кирилова, Пенка Костякова и Борислав Цвятковски.

Средно училище „Николай Катранов“ изпраща две паралелки с 51 абитуриенти. Възпитаниците на учителите Евдокия Маринова и Палома Тодорова ще се сбогуват с учителите си на 14 май по традиция в училище и Читалището.

Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ изпраща също три паралелки зрелостници. Техният брой е 48. Техни класни са Елза Божанова, Йонка Петрова и инж. Анета Тодорова.

Търговската гимназия „Димитър Хадживасилев“ изпраща 25 абитуриенти от две специалности. Техен класен е Альоша Кушлов.

Средно училище „Цветан Радославов“ изпраща 20 абитуриенти. Техен класен ръководител е инж. Наталия Станкова.

Тази година мaтypaтa пo бългapcĸи eзиĸ и литepaтypa, която е задължителна за всички зpeлocтници, е на 17 мaй. Изпитът пo втopи пpeдмeт пo избop, ĸaĸтo и тoзи пo тeopия зa пpидoбивaнe нa пpoфecиoнaлнa ĸвaлифиĸaция е нa 19 мaй. Допълнителни държавни зрелостни изпити по желание на ученика са в периода 22 – 31 май.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.