Свищов събра за пети път над 200 оркестранти и мажоретки от цялата страна, които представляваха 4 фанфарни, 2 духови и 6 мажоретни състава.
Петият национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави организиран от община Свищов и СУ „Димитър Благоев” стартира с тържествено дефиле на всички участници, което започна от площад „Свобода”, премина през ул. „Цар Освободител”, площад „Алеко” и приключи пред сцената на ПБНЦ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.
Председателят на организационния комитет и кмет на община Свищов Генчо Генчев тържествено откри Националния преглед и даде старт на концертната програма. Той изрази специални благодарности към директорката на СУ „Д. Благоев” Цветанка Кирова, за нейния самоотвержен и упорит труд, породени от силното желание за реализирането на това национално събитие, което е част от културния календар на община Свищов, и този на Министерството на културата.
Всички състави в Петия национален преглед получиха плакети и грамоти за участие. Събитето бе закрито Цветанка Кирова, директор на СУ „Димитър Благоев”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.