Разследват смъртта на 2-годишно дете в болница във Велико Търново, съобщиха от прокуратурата, пише Дунав мост.

По първоначални данни починалото дете е било прието за лечение на 20 февруари и е било изписано на същата дата след подобрение и със съгласието на близките.

През нощта състоянието му силно се влошило и било откарано в Спешното отделение на болницата, където въпреки положените от лекарите усилия, по-късно е починало.

Незабавно е започнато следствено дело за престъпление – причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Извършени са действия по разследването – оглед, назначени са експертизи и е иззета медицинска документация. Продължава активната работа по изясняване причините довели до смъртта на детето.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.