Отлично представяне на математиците на Средно училище „Николай Катранов“ във втория кръг на Международното състезание „Математика без граници“. В него свищовските деца спечелиха общо 19 медала. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

В надпреварата катрановци завоюваха 4 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала.

Със златен медал са учениците Николай Русанов от 7а клас, Божидар Стоянов от 3б, както и Адриана Ганчева и Божидара Трифонова – и двете от 2в клас.

Сребърни медали защитиха Георги Александров, Георжи Великов и Виктория Василева – от 1а клас; Николай Желев, Самуил Димитров и Кристиян Младенов – от 2б клас и Дарина Христова от 2в клас.

Бронзови медали за резултата си получиха Ангел Ангелов от 1а клас; Виктория Величкова, Никола Павлов, Рая Радева и Симона Василева – от 2б клас; Ясамин Нури от 2в клас; Стефан Стоянов – от 3а клас и Марин Маринов от 3в клас.

За отличното си представяне учениците и техните учители бяха поздравени от директора Генади Иванов, който заяви, че всички в училище много се гордеят с техните постижения.

Общо 53 ученици от СУ „Николай Катранов“ участваха в този етап на състезанието. В международната надпревара се включиха ученици от 28 страни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.