Няколко пострадали при тежка катастрофа през нощта, съобщи БНТ. Инцидентът е станал близо до зала Арена „Армеец“ в столицата.
19-годишно момиче и 27-годишен мъж са в реанимацията на болница „Света Анна“ с опасност за живота. Пътували са общо шестима души, когато 19-годишният шофьор е загубил контрол над колата и се е ударил в стълб.
Пробите му за наркотици и алкохол са били положителни, младежът е задържан.
5424 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 7507 водачи и пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР.
До момента са съставени 1414 фиша и 509 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 – с над 1,2 на 1000, а трима са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 души.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.