184 деца прекрачиха прага на училищата в Свищов и населените места, съобщиха от пресцентъра на Общината. Общо 2503 ученици влязоха в класните стаи.

“Днес повече от всякога България и Свищов имат нужда от своите млади и грамотни хора. Благодаря на всички наши училища, които работят за тази кауза”, поздрави учители и ученици кметът Генчев.

Представители на ръководството на община Свищов присъстваха на откриването на новата учебна година в училищата в града. Зам.-кметът Станислава Стоянова бе гост в Търговската гимназия, а Росен Маринов, директор на Дирекция „Култура и културно наследство“, гостува в СУ „Димитър Благоев“. Успешна и ползотворна учебна година на учениците и учителите пожелаха кметът Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов Кристиян Кирилов, които гостуваха на празника в СУ „Цветан Радославов“ и СУ „Николай Катранов“.

По време на празника в СУ „Цветан Радославов“ бе открита нова комбинирана спортна площадка в присъствието на кметът, проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Д.А. Ценов“, проф. Антонио Антонов, изпълнителен директор на БФ по хокей на трева, проф. Теодора Димитрова, инспектор Лора Георгиева, Вера Блажева, Пламен Петров – Ротари клуб и др.

Съоръжението бе изградено по проект „Красива България“, за над 239 хиляди лева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.