От 2 до 4 септември 2022г. в град Варна се проведоха Държавно първенство по кикбокс в стил лоу кик, както и Държавно първенство по муай тай. Организатор на събитията беше Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
Школата с треньор Митко Божанов беше представена от 18 състезатели, които се впуснаха в двубои по муай тай (тайландски бокс). В този спорт има много голяма свобода по отношение на зоните на тялото, които може да се атакуват, както и техниките, с които може да се напада опонента. Позволени са атаки с предна и задна част на юмруците, лакти, колена и крака, а също и клинч, захвати и техники за изваждане от равновесие и поваляне на противника на земята.
Шампиони по муай тай са: Лъчезар Теодосиев; Калоян Кирилов; Божидар Ганев; Зарина Иванова; Ния Калушкова; Емануела Кунова и Иван Иванов.
Сребърните медалисти са: Християн Вачев; Мариян Кроснаков; Веселина Кунова; Никол Тодорова; Владислав Георгиев; Берк Мехмедов и Емануела Вричева.
Бронзови отличия спечелиха: Калоян Петров; Калоян Петков; Звезделин Димитров; Станислав Данаилов.
За постигнатите успехи отбора получи два броя състезателни каски, които бяха осигурени от Виктор Меламед генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.