Силна буря, придружена с дъжд и градушка, нанесе щети в Русе. Паднали дървета и наводнения блокираха града. От хидрометеорологичната станция в града съобщават, че за 10 минути – между 5:50 и 6:00 часа тази сутрин, са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд. Големината на ледените късове е достигала три сантиметра, а скоростта на вятъра е била около 50 км/час, предава БТА, пише вестник „Сега”.
„В Общината са получени много сигнали за щети от разразилата се буря“, каза директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. Той обясни, че има наводнени улици, паднали дървета и клони, пострадали автомобили. Щетите тепърва ще се уточняват.
По информация на Нова тв два влака не могат да стигнат до Централна жп гара в крайдунавския град заради паднали по железопътната линия клони.
Много жици на тролейбусната мрежа са скъсани. Градският транспорт не се движи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.