Стихотворение на 17-годишната Александра Павлова е класирано второ в национален поетичен конкурс, научи Актуално Свищов.

Второто място за Александра, която е ученичка в Търговската гимназия е в категория поезия в VIII-ми Национален литературен конкурс „Писма до себе си“. Творбата, която дава второто място на свищовлийката е акростих, като скритото в творбата послание е “Писма до себе си”.

Организатори на проявата са Център за подкрепа за личностно развитие и Община Стара Загора. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Учениците, които са лауреати в конкурсите от този календар имат право на еднократна стипендия, но в свищовската ПДТГ “Димитър Хадживасилев” такава стипендия няма.

Творбите на наградените участници са публикувани в литературен лист. Награждаването се състоя преди ден в Културен център за даровити деца “Петър Жеков”, в града на липите и поетите.

Творбите в конкурса са оценявани от жури в състав: Станислава Раянова – журналист в БНР Стара Загора, Иван Желязков – старши инспектор БЕЛ – РУО Стара Загора, Пенчо Пенчев, автор на стихосбирки, член на дружеството на Старозагорските писатели.

След награждаването младите автори от страната имаха възможност да разговарят с журито. Освен това те четоха и своите творби.

Участниците в надпреварата са от 19 областни на страната. Получени са 198 творби.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.