17-годишната Александра Павлова от града на Щастливеца е сред наградените в национален литературен конкурс, научи Актуално Свищов.

Награждаването бе тази вечер в Сливен, когато отчетоха резултатите от Националния литературен конкурс на тема: „Щастието е възможно“. Александра, която е в 10-ти клас в Търговската гимназия получи поощрителна награда, в раздел Поезия за „На мира в света“.

В конкурса участваха над 760 деца от България и българските общности в чужбина. Конкурсът е част от 26-ти Национален фестивал на детската книга, който се провежда по традиция в град Сливен.

Фестивалът се провежда се ежегодно през месец май от 1999 г. Организира се от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен и Сдружение „Национален фестивал на детската книга“ с подкрепата на Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Държавна агенцията за българите в чужбина, издателства и др. Гости на Фестивала са автори, издатели, книгоразпространители, библиотечни специалисти от България и др.страни, педагози, психолози, представители на българските общности от чужбина и много деца.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.