Ученик се опита да убие 22-годишния Г. У., наръгвайки го 5 пъти с нож в дискотека в Кърджали, пише вестник „24 часа“. Кървавият екшън се разиграл на 16 април, докато в нощното заведение гостувала певица. Малко преди мелето е имало спречкване между две групи посетители, но охраната предотвратила сблъсък. Минути по-късно 17-годишният ученик Д. М. се засякъл в тоалетната с млад мъж от другата група. Последвала размяна на реплики. Внезапно тийнейджърът извадил нож и започнал да ръга опонента си. Минути по-късно пристигнали полицаи, които задържали ученика. Пострадалият е откаран в болница, където лекари установили, че острието е засегнало и вътрешни органи. Състоянието му е стабилно.
17-годишният е привлечен от прокуратурата като обвиняем в опит за умишлено убийство. С постановление на Окръжна прокуратура–Кърджали от 16 април 2023 г. Д. М. е задържан за срок до 72 часа. По делото са извършени претърсвания и изземвания, разпитани са свидетели, предстои назначаване на съдебни експертизи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.