16 младежи от СУ „Димитър Благоев” пътешестваха с Международната наградата на Херцога на Единбург, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Сезонът на Приключенските пътувания беше успешно открит от нашите Златни момичета и момчета, участници в Международната награда на херцога на Единбург.
16 вдъхновени младежи предизвикаха себе си и откриха свободата и волността, която дава общуването с природата! Планината ги посрещна с освежаващ дъжд и продължи магично да ги зарежда с утрото на Еньовден и спиращите дъха гледки от връх Исполин. А величието и красотата на Мазалат ще останат завинаги в сърцата им.
Най-голямото богатство по пътя им обаче бяха хората! Невероятната хижарка Милена Ботева, която стопанисва хижа „Узана” ги посрещна по стар български обичай с питка и добри думи. Зареди всички с нейната мъдрост и хармония, за което й благодарим сърдечно!
Ветераните туристи ги удивиха със своята енергия и младежки дух и бяха достойна конкуренция при преходите!
Стопаните на хижа „Мазалат” ги очароваха с отношението си към всеки, достигнал това красиво и омагьосващо кътче.
Пъргавата медицинска сестра Силвия Чорбаджиева беше наша опора през всички дни.
Благодарим на всички, замесени в приключението на ниво Злато!
Благодарности на фирма „Биляна“ ООД и нейният управител Лефтер Лефтеров, които повярваха в нашата кауза и допринесоха с дарението си за спокойното и сигурно пътуване, коментираха още от училището.

Снимки ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.