16-годишна свищовлийка стана призьор в два национални литературни конкурси, научи Актуално Свищов.

Второ място и медал спечели младата свищовлийка в I-ви Национален конкурс за детско-юношеско литературно творчество „Слънчево момиче“. В конкурса организиран от Народно читалище „П. К. Яворов – 1920“ – София и проведен с любезното съдействие и подкрепа на Литературен клуб „Калина Малина“ към читалището, в категория разказ, журито отреди второто място на 16-годишната Александра Павлова. В творческата надпревара талантливата Александра участва с разказ озаглавен „Слънчево момиче“.

За летните месеци това е втора по ред литературна награда за младата авторка. На 9-ти юли тази година Александра завоюва трето място в Национален ученически конкурс „Вазовата България“, организиран от Къща-музей „Иван Вазов“ град Сопот.

Актуално Свищов припомня, че през последната година Александра Павлова е взела участие в над сто конкурса и състезания, в които е побеждавала сред свои връстници и е спечелила десетки призови места в национални конкурси, била е лауреат в няколко международни конкурса, публикувани са редица нейни произведения в различни издания, получила е множество предметни награди, дипломи, грамоти, отличия и стипендии от участията си.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.