Свищовска ученичка се класира на пето място на финалния кръг на Националната олимпиада по орнитология, научи Актуално Свищов. Днес в Природозащитен център ПОДА, град Бургас се проведе финалния кръг на олимпиадата, чиито организатор е Българско дружество за защита на птиците. В първия кръг участие взеха над 250 ученици от цялата страна. Първите 22-ма от тях извоюваха право да участват във финалния кръг. Сред тях бе и Александра Павлова, ученичка от 8 А клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. В оспорваната надпревара, която включваше два етапа – тестова част и разпознаване на птици, ученичката зае призовото пето място. Разходите по пътуването, престоя и храната на участниците и придружителите бяха покрити от организаторите от БДЗП. Александра споделя, че преживяването е било невероятно и безупречно. Домакините от Природозащитен център ПОДА представиха по увлекателен и за децата, и за възрастните начин, любопитни факти за обитателите на защитената зона. За организацията на мероприятието със своята прецизност, допринася Свилен Чешмеджиев, координатор проекти БДЗП.
Актуално Свищов припомня, че за Александра това е пореден успех за настоящата година. За всичките си участия и отличен успех в Търговската гимназия бе отличена на 24 май по време на честване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.