15-годишният Пресиян Вачев от СК „Академик 2001“, възпитаник на Марио Якимов е трети на „Млад олимпиец“. През уикенда успехи записаха и други тенисисти от града на Щастливеца, пише Свищовският тенис на маса.
На 12-и Ноевмери се проведе I-ви етап на „Млад Олимпиец“ за Северна и Южна България до 19 години в градовете Горна Оряховица и Пловдив. 15-годишният Пресиян Вачев от „Академик 2001“ Свищов с треньор Марио Якимов завърши на 3-о място след драматична загуба с 3:2 гейма от шампиона и национален състезал Димитър Стефанов от „Корабостроител“
Ученичката от СУ „Николай Катранов“ Цвета Дакова, която също играе за „Корабостроител“, също завоюва трето място, отстъпвайки на полуфинал от националната състезателка Дамла Хасанова.
Други двама ученици от СУ „Николай Катранов“ – Мартин и Моника Иванови попаднаха сред най-добрите 8 и също си осигуриха място за финалния турнир, събиращ най-добрите състезатели то цяла България.
6 от 9-те представители на „Нове-2018“ с треньор Мирослава Колева успяха да излязат от своите квалификационни групи, като абсолютно всички свищовлии се представиха повече от достойно.
Траян Найденов от „Академик 2001“ спечели бронзов медал на силния открит турнир за мъже от веригата „Андро Лига“, провел се в град София. Траян отстъпи с 3:2 гейма на полуфинал срещу Цветан Гелев от „Аргогруп“ София, който спечели турнира.