Почивните дни около Коледните празници се превърнаха в истинска футболна фиеста за жителите на Долна Студена, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. На игрището с изкуствено покритие се проведе традиционният турнир по футбол на малки врати. Проявата се провежда за седма година. На терена си дадоха среща 14 отбора от различни краища на страната. Много фенове на Цар футбол бяха дошли, за да наблюдават срещите и да подкрепят своите любимци. Сред гостите бе и председателят на Областния футболен съюз Димитър Димитров – Кулеманса. „Турнирът с всяка измината година печели все по-голяма популярност. В тазгодишното издание участваха както отбори-ветерани, така и новаци, които показаха сериозни претенции за лидерство“, не скри кметът на населеното място Николай Николов.
Под въздействието на току що приключилото Световна футболно първенство повечето от играчите имаха желанието да се изявят на терена със светлината на звезди. Силите между отборите бяха изравнени и почти всички срещи на полуфиналите се решаваха с дузпи. Най-добри се оказаха състезателите на „Банкета“ от Русе. На втора място се класираха футболистите от „Светкавица“ в Свищов, а след тях се наредиха новаците от „Опака“. Най-масово в турнира се включиха от Бяла, които се представиха с четири формации. Решителните срещи бяха ръководени от треньора на ФК „Бенковски“ – Бяла Цветомир Ганев. Голяма част от наградния фонд бе осигурена с помощта на спонсорите като най-щедър се оказа Димитър Джонов от Бяла.
Наградите на призьорите бяха връчени от кмета на община Ценово д-р Петър Петров и от кмета на Долна Студена Николай Николов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.