Тежки катастрофи отнеха живота на 13 души по Коледа, пише вестник „Труд“. Жертвите в дните от от 23 до 27 декември са над два пъти повече спрямо 2021 г., когато на същите дати загиналите по пътищата са били шестима.
Един от най-кошмарни пътни инциденти, при който загинаха млад водач и двете му спътнички на детска възраст, стана в Шумен на 23 декември вечерта. Около 21,20 ч на бул. “Симеон Велики” спортно БМВ кабрио, управлявано от 24-годишния Присиян Гидионов, се завъртя на пътя и се удари в стълб на уличното осветление. На място загинаха шофьорът и 13-годишната Рая. 16-годишната Йоана бе откарана в болница, където почина малко по-късно. По случая е взета за изследване кръв от загиналия шофьор назначени са експертизи за алкохол и дрога, както и за изясняване на скоростта, с която се движел бързият автомобил. Утре – 29 декември, близките на загиналите Рая и Йоана организират поклонение с цвете и свещ в 21,20 ч – часът на катастрофата.
Въпреки шумно рекламираните акции на КАТ в цялата страна общо 80 са пътно-транспортните произшествия от 23 до 27 декември – с 8 повече от дните по Коледа през 2021 г. От началото на тази година жертвите по пътищата у нас са 517. Те са с 35 по-малко от миналата година, но без през 2022 г. да е имало такава голяма автобусна катастрофа с 45 убити, каквато стана миналия ноември на магистрала “Струма”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.