12 безработни лица от община Свищов успешно завършиха професионално обучение за придобиване на квалификационна степен по професия „Социален асистент“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Приключи професионалното обучение по проект „Красива България“ на 12 регистрирани в ДБТ безработни лица. Професионалното обучение за придобиване на втора квалификационна степен по професия „Социален асистент“, специалност „Подпомагане на деца“, бе възложено от Община Свищов, след обществена поръчка, на лицензираната фирма „Декси консулт“ ЕООД, която в рамките на 41 дни реализира курса. В резултат на това, днес в Зала 1 на Община Свищов Даниела Димитрова, представител на фирмата изпълнител, връчи удостоверенията на завършилите курсисти и им пожела успешна професионална реализация. Като представител на Община Свищов и ръководител на групата обучаващи се, директорът на ЦОП – Свищов Искра Гайдарова благодари на ръководството на Общината за гласуваното доверие, а на курсистите – за положеното усърдие и старание при усвояване на новите знания, които успешно ще приложат в практиката.

Общата стойност на обучението, финансирано по Проект „Красива България“ при Министерство на труда и социалната политика, е в размер на 6 360 лв., като стойността на обучението за един курсист е 530 лева. Допълнително на участниците са били осигурени стипендии на обща стойност 7 380 лв. и средства за транспортни разходи в размер на 1 002 лева.