Тази година има новост в приема на децата за подготвителна група в СУ „Николай Катранов“, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Съгласно заповед на кмета на Община Свищов, задължителното предучилищно образование в училищата на територията на общината ни е само за 6-годишните деца /родените през 2016 година/.
Полудневна подготвителна група в СУ „Николай Катранов“ съществува вече 19 години. Педагогът, който води групата – Таня Лютова, се ползва с голям авторитет сред децата и родителите, доказала е през годините многократно отличните си професионални умения. Освен на лесна адаптация към училищния режим, нейните възпитаници се радват и на отлични резултати в първи клас.
Родителите, които желаят да получат повече информация за дневния режим и условията, при които се обучават и забавляват децата, както и да видят на място класната стая и да разговарят с учителя в групата, могат да се възползват от Дните на отворени врати в подготвителната група, които СУ „Николай Катранов“ обявява на 1 и 2 септември 2022 г., от 9 до 13 часа.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.