11-годишно дете се нуждае спешно от мозъчна операция в Турция, а семейството му – от средства, за да спаси детето си. Операцията трябва да се извърши в интервала между 13 и 16 май, като родителите се надяват дотогава да съберат чрез дарителска кампания непосилните за тях 33 600 евро.

Тежкият здравословен проблем на 11-годишния Денислав Петров от Велико Търново бил открит преди около половин година. Детето, което учи в ОУ „П.Р. Славейков“, започнало да се оплаква от главоболие, разказва в социалната мрежа майка му Гинка Борисова.

„Търсихме съдействие от специалисти в България и бяхме лекувани от различни инфекции, докато преди 20 дни т.г. не се случи най-неприятното нещо – Дени направи епилептичен гърч по време на учебните занятия. Оттогава се появиха и придружаващи симптоми като гадене и треперене на крайниците. Като родители веднага предприехме мерки и детето ни беше насочено към прием в болница в София. След последвалата хоспитализация и изследвания, беше установено, че Дени има огромна киста с неясен произход в лявата половина на мозъка. След петдневно лутане по болници и специалисти сякаш случаят беше неглижиран и в България започнаха провеждане на лечение за епилепсия. Разбира се, ние притеснени и объркани, веднага потърсихме второ мнение в Турция, като посетихме професор по неврохирургия. След всички детайлно направени изследвания получихме точната диагноза – „Арахноидна киста фронтотемперобазална от лява страна на главен мозък“. Категорично бе изключена диагнозата „Епилепсия“ и лекарствата за поставената диагноза в България бяха спрени.“, разказва още притеснената майка.

„Също трябваше да чуем от професора, че няма друг вариант за лечение освен операция и тя е крайно наложителна, защото кистата расте и колкото повече расте, толкова повече притиска мозъка и пораженията ще бъдат изключително големи.

Ние, като негови родителите ще направим и невъзможното за да спасим нашето детенце! “ споделя в социалните мрежи още Гинка Борисова.

Семейството признава, че разполага със скромна сума лични спестявания, които ще бъдат крайно недостатъчни за операцията и следоперативния период през който, в продължение на 2 години, Дени ще трябва да бъде под наблюдение и на медикаментозна терапия. Притесненията на родителите идват и от това, че почти не разполага с време, тъй като датата на операцията ще бъде насрочена в периода между 13 май -16 май, а нужната сума възлиза на 33 600 €.

„Насочили сме се и към откриване на дарителска сметка, което ще се случи след великденските празници, но не разполагаме с време и не желаем да чакаме, затова ще посочим сметка на майката на Дени като при откриване на дарителската сметка всички средства, внесени в личната сметка на майка му ще бъдат прехвърлени към дарителската на детето.“, съобщават още родителите и завършват с надежда към всички съграждани и българи с големи сърца:

„Повечето от хората във Велико Търново ни познават като честни и трудолюбиви хора и едно прекрасно, и задружно семейство. Не ни изоставяйте в този труден за нас момент!“

Тези, които желаят да помогнат в този тежък момент на Дени и да върнат надеждата у неговото семейство, могат да изпращат средства по следната банкова сметка:

УниКредит Булбанк
BG30UNCR70001506974652
SWİFT /BİC UNCRBGSF
Титуляр: Гинка Николинова Борисова (майка на Денислав Петров Петров)

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.