Малката на възраст, но голяма по човечност и доброта Михаела Тодорова от Долна Оряховица се нареди сред отличените в тазгодишната инициатива “Достойните Българи”, съобщава вестник Борба.

Шестокласничката от СУ „Георги Измирлиев” е най-младият носител на званието от региона. 11-годишното момиче попадна в класацията заради трикратно даряване на косата си за направата на перуки за онкоболни в неравностойно положение.

Първия път, в който Михаела отрязва кичурите си за каузата, е още преди да тръгне на училище.

Сама взела решението, провокирана от историята на болно дете, излъчена по телевизията. Родители й я подкрепили и се свързали с асоциация „Промени живота си сега”. От организацията се погрижили дарената коса да отиде при човек, борещ се с рак, който няма финансова възможност за перука.

Второто дарение на коса момичето направило през 2020 г.

През януари т.г. Михаела за трети път се раздели с кичурите си, за да помогне. Жестът й трогна депутата Димитър Николов, който инициира среща с младата дарителка и лично поднесе поздравленията и възхищението си към добрите й постъпки.

Михаела Тодорова с нетърпение очаква косата й да порасне отново, за да може пак да я дари. Казва, че всеки път я изпраща с усмивка и със специално послание към хората, на които помага.

Раздаването на наградите „Достойните българи“ се провежда за 21-ва година. Всеки път има поне един представител на региона сред отличените. Носители на званието са д-р Сибила Маринова, д-р Ваня Лъчезарова, д-р Мирослав Йорданов, старши комисар Димитър Машов, Георги Симеонов, Янка Морчева и др.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.