Тодор Маринчев е близо 30 години на пазара с царицата на лятото – Динята, сподели пред Актуално Свищов производителят. В началото започва като на шега, помагайки на свой близък–производител – Петър Билев.
Днес се е превърнала в семеен бизнес, в който участие вземат в различните етапи близо десет човека! Земеделската работа не му е чужда, защото е израснал с нея. Завладява го и се превръща в професионален път. Усъвършенства технологиите, като винаги се е води от една единствена цел – да произведе качествен продукт.
Имало е тежки години, имало е и добри, но постоянството е гарант за израстване и утвърждаване. Защо Дините на Тошко? Производител може да си позволи да брандира успешно, единствено ако зад името стои качеството! Иначе доволните клиентите са кръстниците! При въпрос на кого са тези дини, отговорът е на Тошко. Миналата година стартира кампанията, която дава живот на бранда…
Днес усмихнатите продавачи с жълти тениски с логото ще ви посрещнат на двата щанда – на Хан Бъчва и този срещу болницата. Най-често задаваният въпрос към него е „Как прави дините толкова сладки?”. Каквото и да отговори, тайната се крие в любовта към работата, към природата. И до днес се удивява на магията на сътворението от толкова малка семка крайният резултат да е диня, която в добрите години достига и надхвърля 15 кг! Чувства се удовлетворен от работата си, когато се среща с доволни клиенти.
Александър ШАБОВ

Сн.: личен архив


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.