Свищов е прекрасен през есента, а алеята до „Паметниците” е най- посещаваното място от съгражданите ни, когато искат да си „проветрят мозъка”. Тези дни, на връщане от дунавската ми разходка, реших да посетя „Индустриален парк” и да видя каква „индустрия” е започнала да се развива след като вече има административен персонал, назначен на заплата да стопанисва и развива парка.
Честно казано останах безмълвна. Освен табелата „Индустриален парк” друга индустрия в това огромно пространство на бившата казарма не видях. Разруха и джунгла. От приятел разбрах, че са успели да разкрият извора с минерална вода, което е похвално и заслужва едно голямо „Браво!” и „Ашколсун!”
Много ми е интересно, дали кмета г-н Генчев ще даде и отчет за дейността на „Индустриален парк” на предстоящия „Перформанс – отчет на кмета за изминалата година – похвали и ръкопляскания”. Мен лично ме интересува колко служителя има назначени на заплата в тази „джунгла” и какви са месечните разходи за издръжката им. Също така е важно да се знае какво точно работят тези хора, освен че са разкрили извора с минерална вода.
Позволявам си да споделя с общинарите ни една идея, която я видях реализирана в с.Баня, община Разлог. До извора с топла минерална вода са изградени оранжерии, в които целогодишно се отглеждат краставици. Хотелите от региона изкупуват продукцията веднага и всички са доволни и са си взаимно полезни.
Та ако двора на „парка” се разчисти, а добития дървен материал се използва за подпомагане на енергийно бедните ни съграждани, то ще се оформи едно прекрасно и равно пространство, което да се превърне в зеленчукова градина. Може да се помисли как да се направи като „Опитно поле”, което да се посещава и от ученици. Продукцията може да се използва за подпомагане на „Социален патронаж”, Старческия дом и по училищата. Така и назначените служители в „Индустриален парк” ще имат достойна работа, с която да оправдаят заплатите си, а и още нови работни места могат да се разкрият.
Би било прекрасно, ако до минералния извор се направи и басейн, както на „Топлата вода” на ДЗС-то, но с по-големи размери. Така повече наши съграждани, които нямат лек автомобил, ще могат да си правят минерални бани.
Ще е велико постижение, ако общинската администрация възприеме и реализира добрите идеи на съгражданите ни, но да не забравяме, че аз съм политик и то не от квотата на представените партии в общински съвет, тъй че ….”да сме живи и здрави”… и тръпна в очакване на отчета на кмета, за да ръкопляскам и да викам „Ура!”.
Даниела ДАВИДКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.