Ученици от СУ „Димитър Благоев“ участваха в залесяване съвместно с Държавно горско стопанство – Свищов, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Учениците засадиха 1000 фиданки в землището на Козловец.
От училище изказаха своята благодарност към инж. Диляна Чоранова-Коева – директор на Държавно горско стопанство – Свищов и екипът й за възможността школото да е част от този процес, за професионалните насоки и обясненията в процеса на залесяване.
Да засадиш дърво е много красив момент, изпълнен с прекрасни емоции, а децата са особено щастливи да гледат как дървото расте заедно с тях.
Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и здрави.
Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър, по-усмихнат и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения – цялата Вселена ще ни помогне.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.