Катастрофа между румънски автобус с гръцки туристи и камион с турска регистрация затвори пътя Русе – Бяла в близост до разклона за Борово. Десет души, сред които и шофьорът на автобуса, са пострадали. Няма опасност за живота им, но сред ранените има жена в тежко състояние, която ще бъде оперирана, съобщи пред БТА Стела Кръстева от Университетската болница „Канев“ в Русе, пише Дир.бг.

Сигнал за инцидента е подаден в 12:20 часа днес, съобщиха от Спешна помощ за БТА. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба.

До инцидента се е стигнало след като автобусът, който е с румънски номера и е пътувал в посока Бяла, на завой между Волово и Борово се закачил с камион с турска регистрация, пътуващ към Русе. При удара автобусът е изхвърчал извън платното.

Пострадалите, които се прибирали у дома, имат прорезни рани от счупени стъкла, но нараняванията на повечето не са тежки. Те са транспортирани с три линейки към Университетската болница „Канев“ в Русе.

В мултипрофилното спешно отделение на болницата са приети 10 души – деветима гърци и 36-годишен румънец, който е шофьорът на автобуса. В тежко състояние е 62-годишна жена, която е с травма на главата, като предстои да бъде оперирана. Няма опасност за живота ѝ.

Останалите деветима души са с различни травми и порезни рани. Двама от тях са отказали да бъдат хоспитализирани.

По информация на Rusemedia туристите са разбили стъклата на автобуса, за да излязат. За останалите пътници е изпратен друг автобус, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Движението в участъка е временно ограничено. Въведен е обходен маршрут: Обретеник – Ценово – гара Бяла и обратно. Участъкът се регулира от полицейски екипи.

От МВР съобщиха, че на шофьорите на автобуса, и на камиона – 50-годишен мъж, са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Причините за инцидента се изясняват. На местопроизшествието се извършва оглед.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.