Ученичката от 10 клас в Търговската гимназия Александра Павлова е с призово класиране в конкурса „Културна традиция и величие в моя роден край“, научи Актуално Свищов.

10-класничката и учителят й Альоша Кушлов присъстваха на награждаването в Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“, град Севлиево.

Нашето момиче е класирано на пето място в Регионалния конкурс „Културна традиция и величие в моя роден край“, категория Видеоклип (8-12 клас).

В конкурса участваха 92 ученици от над 20 училища от три области – Габрово, Велико Търново и Плевен. Целта на конкурса е да възпитава учениците в патриотизъм.

Организатори на конкурса са Асоциация на професионалните географи и регионалисти, Областна управа Габрово, Регионално управление по образование – Габрово и Община Севлиево. Спомоществователи – Идеал стандарт и M-Прес.

Видеоклипът, който е разработила Александра е озаглавен „Александър Божинов“ и разглежда свищовския карикатурист – неговия живот, дело и принос за българската култура.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.