За разлика от политиците на България и Северна Македония, 10-годишните футболисти на Академик и връстниците им Работнички (Скопие), показаха че футбоблът ги обединява и те нямат проблеми в общуването си. Двата отбора изиграха днес приятелски мач.
Хубав детски футбол – с много игра, голови положения, точни попадения в двете врати показаха младите футболисти.
Три части по 15 минути играха двата отбора като всички на терена проявиха спортменство. Младите „студенти“, водени от Красимир Капитанов показаха потенциала си на зеления терен и за пореден път дадоха сериозна заявка, че са бъдещето на свищовския футбол. Изиграха равностоен мач с връстниците си от една от водещите детски школи в Северна Македония.
Гостуването край Вардар е част от амбицията на Управителния съвет на Академик за възраждане Детско-юношеската школа на клуба, която успешно се провежда през последните три години. „Студентите“ играят още две приятелски срещи днес вечерта и утре сутрин.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.