10-годишна шампионка по източни бойни изкуства помогна за задържането на шофьор в нетрезво състояние, предаде Нова ТВ. Това е станало пред Средно училище „Константин Преславски“ в Бургас, където момичето забелязва мъж във видимо нетрезво състояние да се качва в пакирана до училището кола.
Анабел излиза от училище след края на учебните часове. Четвъртокласничката забелязва мъж в неадекватно състояние да се качва в паркирана до училището кола.
„Разбрах, че той е пиян защото залиташе и имаше чашка алкохол в ръката”, каза Анабел Атанасова.
Секунди след като споделя на баща си, двамата виждат криволичещ автомобил, който се движи криволичейск срещу тях.
Баща й – Тихомир Атанасов каза: „Слязох и го питах как си. Помислих, че нещо му е лошо, евентуално да му окажем някаква помощ, ако трябва. В момента, в който ми отговори: „много съм”, ми стана ясно,че е пил. Като го питах: пил ли си, той каза – „Пил съм, разбира се, как да не съм пил”.
Атанасов звъннал на спешния телефон 112. Отзовалият се на място патрул потвърдил съмненията на Анабел и баща й.
10-годишната Анабел обясни, че полицейският дрегер измерил 2,78 промила алкохол в кръвта. „След това човекът започна да отправя закани и обиди към нас”, каза тя и уточни, че не се е притеснила, защото няколко години се занимава с източни бойни изкуства. Преди седмица тя е получила сребърен медал от международно състезание.
„Това не трябва да се случва в никакъв случай и когато човек  изпадне в такава ситуация трябва да се намери някой друг човек, който по някакъв начин да го спре, защото може да стане фал”, обясни Анабел.
Според баща й, ако детето не му е казало, че шофьорът е пиян, най-вероятно той е щял да му даде път и да продължи.
След случката пияният шофьор бил задържан за 24 часа, потвърдиха за НОВА от МВР Бургас. Срещу него се води бързо полицейско производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.